Täältä löydät kaikki blogipostaukset arkistoituna.
Myötätunto tekee meistä vahvempia
28.03.2018Henkilöbrändäystä ja verkostoeläimiä
Jaetulla kokemuksella ja yhteisöllisyydellä on merkitystä ja vahva yhteys hyvinvointiimme. Viime aikoina on puhuttu nuorten aikuisten vaatimuksista itseä kohtaan ja onnellisuuden paineesta. Mielikuvasta, että hyvän työntekijän pitää jaksaa ja jaksaa. Kokemuksesta, että niin onnellisuus kuin uupuminen ovat omissa käsissä.
Henkilöbrändäyksen kulttuuri ei taida tehdä tilannetta ja asiaa helpommaksi. Tulee painetta olla kykenevä, pätevä ja samalla inhimillinen oma itsensä. Parhaimmillaan resepti ehkä toimii, mutta voi jättää myös ihmisen selviytymään yksin. Ilman vahvaa sisällön asiantuntijuutta tai linkittymistä yhteisöön henkilöbrändi voi jäädä ohueksi ja kääntyä kuluttavaksi ja kuormittavaksi itsen tarkkailuksi.
Lue lisää…
Luodaan jotain uutta hyvää
27.11.2017”Mindfun” -mielentilan ja asennoitumisen jäljillä
27.08.2017Myötätunnon merkitys on puhuttanut ja mietityttänyt paljon viime aikoina. Verkostossamme on kasvatettu osaamista tästä teemasta ratkaisukeskeisyyden, positiivisen psykologian ja mindfulnessin rinnalla jo vuosia. Se on ollut osin intuitiivista, koska asia nyt vain on tuntunut niin oikealta.
Nyt tieteellinen mielenkiinto suuntautuu yhä pontevammin tälle alueelle ja tukee myönteisiä havaintoja myötätunnon monista terveysvaikutuksista. Heinäkuisen Positiivisen psykologian maailmankongressin tuliaisina Krisse Lipponen kertoi useista lupaavista compassion-tutkimuksista sekä workshopeista, joissa käytiin läpi näyttöä mm. myötätunnon, merkityksellisyyden ja myönteisten tunteiden vaikutuksista positiivisen terveyden ja työelämän rakentajina. Tällä tiedolla on valtavasti merkitystä ja sovellusmahdollisuuksia kokonaisvaltaisen terveyden edistämisen kannalta monilla elämänalueilla.
Lue lisää…
Mindfulnessin 7 yleisintä väärinymmärrystä
06.10.2015Johtavan viestintäkonsultin tutustumismatka mindfulnessiin
15.05.2015Johtavan viestintäkonsultin tutustumismatka mindfulnessiin – täyttä elämää ja arkeen sopivia harjoituksia Susanna Isohannin blogissa! Lue blogi-kirjoitus tästä.
Alussa
05.04.2015Alussa meillä oli halu perustaa vanhan työyhteisön jatkeeksi uusi. Etsiä ehkä vähän enemmän ihmisiä mukaan. Ratkaisukeskeisellä kielellä meillä oli unelma. Tällä kertaa unelma oli kuitenkin enemmän tuntuma, koska sitä ei tarkennettu. Sen sijaan aloitimme ottamalla yhteyttä tuttuihin, jotka kenties voisivat olla kiinnostuneita yhteistyöstä. Yhtäkkiä meitä oli kymmenkunta. Aloitimme. Mitä yhteistyö voisi olla? Mitä varten? Ja etenkin missä tiloissa, koska tilantarve oli akuutti. Joitakin askelmerkkejä löytyikin yllättävän hyvin.
Lue lisää…
Ameriikan tuliaisina aitoja kohtaamisia ja myötätuntoa työelämään!
05.09.2013Positiivisen psykologian kolmas maailmankonferenssi järjestettiin kesäkuun lopulla Los Angelesissa. Kalifornian auringon alla 1200 osallistujaa jakoi tutkimustietoa ja käytännöllistä taitoa siitä, mikä tekee elämän elämisen arvoiseksi. Lähes jokainen kalifornialainen esiintyjä tosin aloitti puheensa vitsillä siitä, miten Disneyland tekee ihmisen onnelliseksi…
Lue lisää…
Mindfulness ja elämän kauneus
13.05.2013LOVE 2.0 – uusi näkökulma rakkauteen
13.04.2013Dialogit ratkaisukeskeisyydessä
17.03.2013Olen viime viikkoina altistunut dialogisuusideoille oikein kunnolla! Ensin Ari-Pekka Skarp kirjoitti mielenkiintoisen blogin ratkaisukeskeisyyden ja dialogisuuden suhteesta (dialogisuus.wordpress.com, 22.2). Sitten Ratkes-lehti toi postiluukusta Leena Rönkön jutun dialogisuudesta (Dialogi on jo muutos, Ratkes 1/2013). Kaiken kukkuraksi tutkija Colwyn Trevarthen osoitti toissa päivänä Mannerheimin Lastensuojeluliiton seminaarissa (Suhteen vahvistuminen kiinnostuksen, aikomusten ja tunteiden kautta, 15.3) miten äidin ja jopa vastasyntyneen vauvan välinen hyvin synkronoitu dialogi toimi!
Lue lisää…