Työnohjaajien jatkokoulutus alkaa keväällä 2020

Ratkaisukeskeisesti orientoitunut syventävä koulutus työnohjaajille, valmentajille, konsulteille ja muuta ohjaus- ja koulutustyötä tekeville

“We live in the questions we ask III”

Mahdollisuus yhteistoiminnalliseen oppimiseen ja kehittymiseen!

Koulutuksessa jalostetaan ratkaisukeskeisen menetelmän tulokulmasta työnohjaajana / valmentajana toimimista.  Samalla syvennytään ratkaisukeskeisen ja narratiivisen työtavan sekä dialogisuuden ja positiivisen psykologian tarjoamiiin mahdollisuuksiin.

 

Milloin:

Kevät 2020: 10-11.2, 30-31.3 ja 14-15.5

Syksy 2020: 24-25.9

Kaikki päivät klo 9-16

Missä:

TaitoBa House, Annankatu 29 A, Helsinki

Koulutuksen teemoja:

  • Ratkaisukeskeisyys ja työnohjaus – millä tavalla ratkaisukeskeisyys on kehittynyt? Miten lähestyä ratkaisukeskeistä tavoitteellisuutta? Tavoitteellisuuden hyödyt ja mahdolliset vaaranpaikat.
  • Työnohjauksen prosessinomaisuus – miten luotetaan prosessiin? Miten prosessi on erilainen muuttuvassa työelämässä? Kertaluontoiset ryhmät.
  • Minä työkaluna: voimavarat, vahvuudet ja arvot. Työnohjaajan eettisiä kysymyksiä – ratkaisukeskeinen avoimuus.
  • Narratiivisen lähestymistavan ideoita työnohjaukseen.
  • Resilienssi; yksilön ja ryhmän tuki
  • Dialogisuus ohjaustyössä. Ihmisten erilaisuuden ja erilaisten kokemusten hyödyntäminen. Dialogia tukevat toimintavat.
  • Odottamattomat tilanteet työnohjauksessa, voinko valmistautua valmistautumattomaan?
  • Työnohjaus tulevaisuudessa? Kehittävä työnohjaus.
  • Työnohjauksen arviointi, mitä arvioidaan, miten, ja mihin arviointi käytetään? Läpinäkyvyys voimavarana. Reflektointi ja jatkuva arviointi.

Luentojen ja keskustelujen sekä harjoittelun lisäksi koulutuksen hyväksyttyyn suoritukseen kuuluu henkilökohtainen oppimis/kehittämispäiväkirja sekä laaja kirjallisuuteen tutustuminen ja kirjallisuudesta keskustelu. Koulutuksen sisältö vastaa 20 opintopistettä.

Hinta:

1500 € + alv 24%

Hinta sisältää koulutuksen (8 päivää), materiaalit sekä aamu- ja iltapäiväkahvit.

Koulutus on mahdollista maksaa kahdessa erässä.

 

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautumisaika päättyy 10.1.2020.

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse (vrt. yhteystiedot alla); liitä mukaan lyhyt koulutus- ja kokemuskertomus itsestäsi.

 

HUOM! STOry:n ja Ratkes ry;n jäsenet saavat kurssihinnasta 10% alennuksen, kun sitova  ilmoittautuminen tapahtuu viimeistään 30.11.2019.

 

Kouluttajat:

Krisse Lipponen:  Sosiaalipsykologi VTM, vaativan erityistason ratkaisukeskeinen psykoterapeutti (VET), työnohjaaja, kouluttaja, työnohjaaja kouluttaja, positiivisen psykologian asiantuntija

Bodil Mickels: Yhteiskuntatieteiden cand. mag. (psykologia, sosiologia), LiTM, työnohjaaja STOry ja ToTo (ratkaisu- ja voimavarakeskeinen viitekehys), kouluttaja, sovittelija

Peter Sundman:  VK, sosiaalityöntekijä, kehittäjä, työnohjaaja, valmentaja, vaativan erityistason ratkaisukeskeinen psykoterapeutti (VET), ratkaisukeskeinen työnohjaaja, kouluttaja

Marko Kangas: Ratkaisukeskeinen työnohjaaja, dialogisen viitekehyksen asiantuntija, johtamiskouluttaja, toiminnallisen ryhmäntyön ohjaaja, organisaatiovalmentaja

Marika Tammeaid: VTM, ratkaisukeskeinen valmentaja, organisaatiokehittäjä ja johtamiskouluttaja

Lisätietoja ja ilmoittautuminen:

Krisse Lipponen:  krisse.lipponen@taitoba.fi, puh.  040 518 4858

Bodil Mickels: bodil.mickels@taitoba.fi, puh. 040 732 6547

Tilaa TaitoBa -uutiskirje!

20.06.2016Uutiskirjeemme ilmestyy noin 4 kertaa vuodessa.

Nimen tarina: Taito+ Ba + House

24.03.2015

Ammattitaitoamme on saada asiakkaiden taito, osaaminen ja tieto käyttöön ja jalostumaan Ba:ssa. Tämä ammattitaito on syntynyt tuhansista työtunneista koulutusta, terapiaa, työnohjausta ja valmennusta.

Taito

Uskomme että ihmisillä, ryhmissä ja työyhteisöissä on riittävästi taitoja vaikuttaa asioihinsa, ratkaista ongelmiaan ja kehittyä. Taidot voivat kuitenkin olla hukassa tai vajaakäytössä. Voimme yhdessä työskennellen saada uinuvat voimavarat käyttöön ja  muovata parempaa tulevaisuutta.

Ongelmanratkaisutaidot, kehittämistaidot, ammatilliset taidot ja näkökulman vaihtamisen taidot ovat keskeisiä toiminnassamme. Autamme asiakkaitamme kehittämään taitojaan niin terapeuttisessa, työnohjauksellisessa, valmennuksellisessa työskentelyssä kuin koulutuksissamme.

Lue lisää…