Takaisin kaikkiin tapahtumiin

Ratkaisukeskeisyyden salat - taitotreenit


  • Kalliola opiston tiloissa Helsinki, Uusimaa, 00510 Finland (kartta)

Tule mukaan mielenkiintoiselle matkalle ratkaisukeskeiseen maailmaan ja ratkaisukeskeisten välineiden taitavaan käyttämiseen. Taitotreeneissä pääpaino on harjoittelussa, kokeiluissa ja ajattelun kehittämisessä rennossa ilmapiirissä. 

Seuraavan treenin teema on: Kriisit ja odottamattomat tilanteet 12.4

Voit tulla mukaan oppimaan omista lähtökohdistasi  ja tarpeistasi käsin, olet sitten tuoreempi tai jo kokenut ratkaisukeskeinen toimija. Innostavissa työpajoissa pääset syventämään ja vahvistamaan osaamistasi. 

Taitotreenit sopivat siis kaikille ratkaisukeskeisyyttä tunteville ja ratkaisukeskeisyydestä kiinnostuneille. Voit olla esimerkiksi valmentaja, työnohjaaja, coach, esihenkilö, nepsy-valmentaja, terapeutti tai muuta ohjaustyötä tekevä.

Kahden viimeisen pajan hinta on 175 €/ paja (sis alv 24%).

Koulutuksen ajankohta: perjantaisin klo 12-30-15.30

Seuraavat työpajat ja koulutuspäivät:

8.     Kriisit ja odottamattomat tilanteet – Krisse Lipponen & Bodil Mickels 12.4.24

Elämässä sattuu ja tapahtuu... Odottamaton tilanne voi olla sairastuminen, organisaatiomuutos, riitatilanne, uhkaava tilanne, läheltä piti -tilanne. Reagoimme muutoksiin hyvin eri tavoin. Voiko odottamattomaan valmistautua? Miten voisin työnohjaajana/valmentajana /esimiehenä tukea ihmisiä tällaisissa tilanteissa? Mitä olisi hyvä tietää itsestäni ja tavastani reagoida eri tilanteissa? 

9.     Tilallinen ja kehollinen ratkaisukeskeisyys – Mari Juote & Peter Sundman 24.5.24

Työskentelemme aina jossakin tilassa: fyysisessä tilassa, kehollisesti ja jossain mielentilassa. Monesti otamme ne annettuina. Entä jos ne integroidaankin työskentelyyn aktiivisesti? Minkälainen on ja voi olla otollinen ulkoinen ja sisäinen tila yhteistyölle? Miten voimme kokea itseämme mielekkäästi ympäristössämme? Miten hyödynnämme mielentilan ja fyysisen tilan vuoropuhelua konkreettisesti muutostyössä?

Paikka: Koulutus tapahtuu esteettömissä tiloissa Helsingissä, Kalliola opisto, Sturenkatu 11.

Peruutusehdot: Ilmoittautuminen on sitova 15.8.23 jälkeen. Osallistujan voi vaihtaa toiseen henkilöön myöhemmin.

Jos et tunne meitä vielä: TaitoBa on seitsemän ratkaisukeskeisen ammattilaisen oppimisen, kehittämisen ja innostuksen verkosto. Meidän ammattitaitoamme on saada asiakkaiden taito, osaaminen ja tieto käyttöön ja jalostumaan Ba:ssa. Tämä ammattitaito on syntynyt tuhansista työtunneista koulutusta, terapiaa, työnohjausta ja valmennusta. Tutustu meihin lisää: ihmiset

Haluatko tarkentaa tai kysyä lisää? Laita viestiä mari.juote@taitoba.fi.

Menneet pajat:

1.     Ratkaisukeskeisen työskentelyn ydintaidot –  Leena Mannström & Mari Juote 15.9.23

Ensimmäisissä treeneissä on luvassa kattaus ratkaisukeskeisyyden perusperiaatteita ja uusia suuntia.  Käytännön harjoituksin pääset syventämään ratkaisukeskeisyyttä. Tiedossa on jotain vanhaa ja myös jotain aivan uutta. Miten mindset ohjaa sinua? Mihin tartut keskusteluissa? Kun kuulet muutostoiveen, mitä lähdet vahvistamaan?

2.     Yhteistyötä rakentava kieli ryhmässä – Krisse Lipponen & Peter Sundman 6.10.23

Elämme vuorovaikutuksessa. Tässä iltapäivässä pysähdymme miettimään miten ratkaisukeskeinen kieli mahdollistaa ja rakentaa yhteistä ymmärrystä. Haemme yhdessä hyödyllisiä puhetapoja ja sanoja erilaisiin tilanteisiin. Mistä syntyy kokemus, että minua arvostetaan, että minua on kuultu? Voidaanko puhua hätätila- ja kukoistuspuheesta?

3.     Ratkaisukeskeisyys ja tunteet – Leena Rasanen & Leena Mannström 3.11.23

Tunteet lisäävät ymmärrystä, auttavat muutosta ja vahvistavat motivaatiota. Tunteet liikuttavat ja ohjaavat toimintaamme. Tuleeko mikään tavoite saavutetuksi ilman tunnetta?

Miten ratkaisukeskeisyys antaa eväitä tunteiden ymmärtämiseen ja tunnetaitojen vahvistamiseen? Mitä tarkoittaa, kun ratkaisukeskeisessä työskentelyssä “menemme kohti myönteisiä tunteita”, ja vieläkö törmäämme väärinkäsitykseen pakkopositiivisuudesta?

Miten valmentajan yhteys omiin tunteisiinsa auttaa ohjaus- ja vuorovaikutustilanteissa?

4.     Yhteisöohjautuvuus ja itsensä johtaminen – Marika Tammeaid & Peter Sundman 24.11.24

Työelämän verkottuneisuus ja teknologia tarjoavat ennen näkemätöntä joustavuutta työn tekemiseen, mutta samalla on vaarana työn muuttuminen rajattomaksi ja hahmottomaksi. Itseohjautuvat organisaatiot ja yhdessäohjautuvuus ovat uusia ratkaisuja työn mielekkyyden edistämisessä. Kaikissa ammateissa tarvitaan vahvoja Itsensä johtamisen taitoja. Iltapäivässä hahmotetaan esimerkkien avulla, miten yhdessäohjautuvuus toimii. Kuinka työn muutoksia ja itsensä johtamisen taitoja tuetaan ratkaisukeskeisessä työskentelyssä? 

5.     Näkökulman vaihtaminen – Bodil Mickels & Leena Rasanen 19.1.24

Mitä teet, kun tuntuu siltä, että olet umpikujassa jossain asiassa? Onko menetelmäsi ”läpi harmaan kiven”, vaikäännytkö ympäri, vai katsotko, löytyisikö jostain sopivat tikkaat, joilla voisit kiivetä kivelle? Näkökulman vaihtamisen taitoa tarvitaan monissa tilanteissa. Käytännön esimerkkien ja kokeilujen kautta pohdimme miten esimerkiksi luovuuden, huumorin, metaforien ja tarinoiden avulla voimme löytää ratkaisuja erilaisiin kiperiin tai uusiin tilanteisiin sekä omassa elämässä että työssä. Mitä jos…? 

6.     Ihan ihme kysymys! - Hyvän tavoitetilan ja tulevaisuuden luominen – Mari Juote & Leena Rasanen 9.2.24

Mitä kaikkea ihme- tai unelmakysymys herättää? Siihen liittyy erityisen paljon väärinkäsityksiä. Miten ihmekysymystä voisi

päivittää ja varioida niin, että siitä tulee omaan työkalupakkiin sopiva väline? Kokeillaan erilaisia tapoja ja ollaan uteliaasti ja luovasti hyvän tulevaisuuden luomisen äärellä. Millaisia vaihtoehtoisia sanoituksia unelmalle tai ihmeelle löytyy? Ja miten monin muinkin tavoin kuin sanoilla voimme luoda toivottua tilannetta.  

Entä miten ihmeessä mennä kohti yhteisön tai organisaation unelmaa?

7.     Palautteen antamisen taito – Marika Tammeaid & Bodil Mickels 8.3.24

Palautteen avulla voimme oivaltaa, kehittyä ja voida hyvin. Kuitenkin palautteen antaminen koetaan hyvin vaikeana monessa työpaikassa. Miten sanon jonkun asian riittävän selkeästi ja samalla toista arvostaen? Miten kuuntelen ja minkälaista palautetta toivon? Kuinka kehitämme työyhteisön palautekulttuuria niin, että myös korjaavaa palautetta on helpompi antaa ja ottaa vastaan?

Ilmoittaudu mukaan toivomiisi työpajoihin. Kaikkiin työpjaihin voi vielä ilmoittautua. Laskutus tapahtuu ennen ensimmäistä osallistumaasi työpajaa.

Voit halutessa ilmoittautua lisätyöpajoihin myöhemmin.

Työpajojen päivät: Syksy 2023, perjantaisin klo 12-30-15.30:

15.9., 6.10., 3.11., 24.11.2023

Kevät 2024: 19.1., 9.2., 8.3, 12.4., 24.5.2024 

muutokset ohjelmaan mahdollisia.

Edellinen
Edellinen
19. syyskuuta

Läsnäoloon pohjautuva itsemyötätunto-kurssi 3.10-28.11.23

Seuraava
Seuraava
26. syyskuuta

Läsnäoloon pohjautuva itsemyötätunto-kurssi 26.9- 21.11.24